Typ štúdia: Bakalárske
Forma štúdia: Prezenčná, kombinovaná
Dĺžka štúdia: 3 roky
Jazyk výuky: slovenský
Bakalársky študijný program výživa ľud pripravuje odborníkov s rozsiahlymi vedomosťami o úlohe potravinových zdrojov a význame výživy pri formovaní zdravia človeka a potravinovej bezpečnosti. Absolvent je schopný  sledovať a hodnotiť stav výživy človeka na základe fyziologických, genetických a metabolických funkcií, navrhovať výživové postupy výberom vhodných a nutrične hodnotných potravín s dôrazom na ich bezpečnosť.

Absolvent sa uplatní v poľnohospodárskych podnikoch zaoberajúcich sa najmä výrobou potravín rastlinného a živočíšneho pôvodu, v potravinárskych podnikoch a distribučných spoločnostiach v oblasti potravín, v podnikoch spoločného stravovania a kontrolných inštitúciách, v organizáciách pre vnútorný a medzinárodný obchod s poľnohospodárskymi produktmi a potravinami.