Trh a kvalita potravín denná Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach Košice Typ štúdia: Magisterské Forma štúdia: Denná, prezenčná Dĺžka štúdia: 2 roky Jazyk výuky: Slovenský Absolventi magisterského štúdia sa môžu uplatniť na trhu práce v nasledovných oblastiach doma a v zahraničí: inšpekčné orgány – vykonávanie kontrolnej činnosť v rámci spoločnej organizácie trhu s potravinami pre potreby Poľnohospodárskej platobnej agentúry SR, laboratórna diagnostika – vykonávanie a posudzovanie chemickej, biochemickej, mikrobiálnej a mykologickej analýzy potravín so zameraním na kvalitu a prítomnosť nežiadúcich látok v potravinách, analýza kvality potravín - v štátnych, súkromných a podnikových laboratóriách, výrobné prevádzky potravín – plánovanie, organizovanie, kontrolovanie a vykonávanie odbornej činnosti v oblasti správnej výrobnej praxe vo výrobných prevádzkach, vykonávanie funkcie vedúceho manažéra kvality potravín vo vzťahu k technológii výroby, platnej právnej úprave a vo vzťahu k spoločnej organizácii trhu, poradenské inštitúcie – výroba, manipulácia a uvádzanie potravín do obehu z pohľadu zavádzania systémov kvality; uplatnenie poznatkov z laboratórnej diagnostiky, správnej výrobnej praxe a bezpečnostných systémov, školstvo a vedecko-výskumné inštitúcie – výkon vysokokvalifikovanej laboratórnej praxe so zameraním na chemické, biochemické, mikrobiálne a mykologické analýzy kvality potravín; aplikácia poznatkov v pedagogickom procese pre oblasť študijných predmetov zameraných na technológiu výroby a hodnotenia kvality potravín. Podať prihlášku Odkaz na program