Technológia potravín Fakulta biotechnológie a potravinárstva Nitra Typ štúdia: Inžinierske Forma štúdia: Denná, prezenčná Dĺžka štúdia: 2 roky Jazyk výuky: slovenský Absolvent inžinierskeho študijného programu technológia potravín ovláda problematiku technológií potravín poľnohospodárskeho pôvodu. Ovláda moderné spôsoby spracovania rastlinných a živočíšnych produktov z pohľadu zachovania nutričnej, hygienickej a senzorickej hodnoty z nich vyrábaných potravín. Na základe získaných praktických poznatkov z oblasti technologických postupov spracovania poľnohospodárskych komodít, dokáže aplikovať vedecké, technické, sociálne princípy do zachovania kvality prírodných zdrojov potravín a ich efektívneho využitia s osobitným zreteľom na regionálnu politiku v zmysle požiadaviek EÚ, kreatívne pristupovať k inovácii výrobkov. Je pripravený uplatniť sa v riadení výrobných procesov podnikov agropotravinárskeho sektoru rôzneho typu, so širokým zameraním na technológie potravín, tak rastlinného ako aj živočíšneho pôvodu a zužitkovanie vznikajúcich vedľajších produktov. Uplatní sa v podnikoch a akciových spoločnostiach rôznych typov: malo- a veľkoprevádzky, kombináty so širokým spektrom technológií potravín rastlinného a živočíšneho pôvodu. V poradenstve, vzdelávacích a výskumných inštitúciách – v združeniach pestovateľov, chovateľov, spracovateľov, v poľnohospodárskom školstve a agropotravinárskom výskume. V inštitúciách odbornej správy v oblasti zachovania kvality a zdravotnej nezávadnosti potravín, s osobitným zreteľom na regionálnu politiku a efektívne uplatnenie sa SR na európskom (svetovom) potravinárskom trhu. V organizáciách pripravujúcich štandardy resp. normy pre potravinárske suroviny a potraviny. Podať prihlášku Odkaz na program