Bezpečnosť krmív a potravín Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach Košice Typ štúdia: Bakalárske Forma štúdia: Denná, prezenčná Dĺžka štúdia: 3 roky Jazyk výuky: Slovenský Absolventi bakalárskeho študijného programu „Bezpečnosť krmív a potravín“ sa môžu uplatniť na trhu práce najmä v nasledovných oblastiach: Laboratórna diagnostika – chemická, biochemická, mikrobiologická a mykologická analýza potravín a krmív so zameraním na detekciu nežiadúcich látok v potravinách a krmivách; základná analýza kvality potravín a krmív – v štátnych, súkromných a podnikových laboratóriách. Výrobné prevádzky potravín a krmív – plánovanie, organizovanie, kontrolovanie a vykonávanie odborných činností v oblasti správnej výrobnej praxe vo výrobných prevádzkach, vykonávanie povinností vedúceho tímu HACCP so starostlivosťou o bezpečnostný systém výroby potravín a krmív výrobcu vyplývajúci z aktuálnej právnej úpravy v Slovenskej republike a Európskej únii. Poradenské inštitúci – pre oblasť výroby, manipulácie a uvádzania potravín a krmív do obehu, so zameraním na laboratórnu diagnostiku, správnu výrobnú prax a bezpečnostné systémy. Školstvo a vedecko-výskumné inštitúcie – pre výkon vysokokvalifikovanej laboratórnej praxe so zameraním na chemické, biochemické, mikrobiologické a mykologické analýzy. Podať prihlášku Odkaz na program