Bezpečnosť krmív a potravín

Typ štúdia: Bakalárske
Forma štúdia: Denná, prezenčná
Dĺžka štúdia: 3 roky
Jazyk výuky: Slovenský

Absolventi bakalárskeho študijného programu „Bezpečnosť krmív a potravín“ sa môžu uplatniť na trhu práce najmä v nasledovných oblastiach:

  • Laboratórna diagnostika – chemická, biochemická, mikrobiologická a mykologická analýza potravín a krmív so zameraním na detekciu nežiadúcich látok v potravinách a krmivách; základná analýza kvality potravín a krmív – v štátnych, súkromných a podnikových laboratóriách.
  • Výrobné prevádzky potravín a krmív – plánovanie, organizovanie, kontrolovanie a vykonávanie odborných činností v oblasti správnej výrobnej praxe vo výrobných prevádzkach, vykonávanie povinností vedúceho tímu HACCP so starostlivosťou o bezpečnostný systém výroby potravín a krmív výrobcu vyplývajúci z aktuálnej právnej úpravy v Slovenskej republike a Európskej únii.
  • Poradenské inštitúci – pre oblasť výroby, manipulácie a uvádzania potravín a krmív do obehu, so zameraním na laboratórnu diagnostiku, správnu výrobnú prax a bezpečnostné systémy.
  • Školstvo a vedecko-výskumné inštitúcie – pre výkon vysokokvalifikovanej laboratórnej praxe so zameraním na chemické, biochemické, mikrobiologické a mykologické analýzy.