Technológia potravín

Typ štúdia: Doktorandské
Forma štúdia: Externá, prezenčná
Dĺžka štúdia: 5 rokov
Jazyk výuky: Slovenský
Absolvent tretieho stupňa vysokoškolského štúdia je pripravený na samostatnú tvorivú vedeckú činnosť a súvisiace aktivity v oblasti agropotravinárskeho výskumu, vývoja a vzdelávania. Ovláda vedecké metódy výskumu, vývoja, technologických postupov výroby zdravotne neškodných potravín a možnosti širšieho (aj nepotravinárskeho) využitia (zhodnocovania) poľnohospodárskych produktov a materiálov. V rámci doktorandského štúdia sú vytvorené podmienky pre zvládnutie odbornej terminológie aj vo svetovom jazyku s možnosťou študijných pobytov na zahraničných univerzitách a výskumných pracoviskách. Absolvent bude mať preto primerané dispozície uplatniť sa na trhu práce aj v európskom a svetovom priestore.

V Národnej sústave povolaní je uvedená pracovná pozícia pre absolventa III. stupňa vysokoškolského vzdelávania v odbore Potravinárstvo
  • 2141001 Špecialista výskumu a vývoja v potravinárskej výrobe
 V Štatistickej klasifikácii zamestnaní možno vybrať niekoľko pozícií vhodných pre absolventov III. stupňa vysokoškolského vzdelávania
  • 1112009 Riadiaci pracovník orgánu štátnej správy (úroveň sekcie)
  • 1112010 Poradca prezidenta, predsedu vlády, ministra, najvyššieho predstaviteľa ústredného štátneho orgánu
  • 1112012 Vedúci kancelárie, sekretariátu ústredného štátneho orgánu
  • 1114005 Vedúci predstaviteľ zamestnávateľskej asociácie a zväzu
  • 1114006 Vedúci predstaviteľ profesijnej komory
  • 1120005 Predseda družstva
  • 1219010 Technický riaditeľ
  • 1219011 Riadiaci pracovník (manažér) kvality
  • 1223 Riadiaci pracovníci (manažéri) v oblasti výskumu a vývoja
  • 2141001 Špecialista výskumu a vývoja v potravinárskej výrobe
  • 2310003 Odborný asistent vysokej školy