Technológia potravín Fakulta biotechnológie a potravinárstva Nitra Typ štúdia: Doktorandské Forma štúdia: Externá, prezenčná Dĺžka štúdia: 5 rokov Jazyk výuky: Slovenský Absolvent tretieho stupňa vysokoškolského štúdia je pripravený na samostatnú tvorivú vedeckú činnosť a súvisiace aktivity v oblasti agropotravinárskeho výskumu, vývoja a vzdelávania. Ovláda vedecké metódy výskumu, vývoja, technologických postupov výroby zdravotne neškodných potravín a možnosti širšieho (aj nepotravinárskeho) využitia (zhodnocovania) poľnohospodárskych produktov a materiálov. V rámci doktorandského štúdia sú vytvorené podmienky pre zvládnutie odbornej terminológie aj vo svetovom jazyku s možnosťou študijných pobytov na zahraničných univerzitách a výskumných pracoviskách. Absolvent bude mať preto primerané dispozície uplatniť sa na trhu práce aj v európskom a svetovom priestore. V Národnej sústave povolaní je uvedená pracovná pozícia pre absolventa III. stupňa vysokoškolského vzdelávania v odbore Potravinárstvo 2141001 Špecialista výskumu a vývoja v potravinárskej výrobe V Štatistickej klasifikácii zamestnaní možno vybrať niekoľko pozícií vhodných pre absolventov III. stupňa vysokoškolského vzdelávania 1112009 Riadiaci pracovník orgánu štátnej správy (úroveň sekcie) 1112010 Poradca prezidenta, predsedu vlády, ministra, najvyššieho predstaviteľa ústredného štátneho orgánu 1112012 Vedúci kancelárie, sekretariátu ústredného štátneho orgánu 1114005 Vedúci predstaviteľ zamestnávateľskej asociácie a zväzu 1114006 Vedúci predstaviteľ profesijnej komory 1120005 Predseda družstva 1219010 Technický riaditeľ 1219011 Riadiaci pracovník (manažér) kvality 1223 Riadiaci pracovníci (manažéri) v oblasti výskumu a vývoja 2141001 Špecialista výskumu a vývoja v potravinárskej výrobe 2310003 Odborný asistent vysokej školy Podať prihlášku Odkaz na program