Technológia potravín

Typ štúdia: Doktorandské
Forma štúdia: Denná, prezenčná
Dĺžka štúdia: 4 roky
Jazyk výuky: slovenský
Absolvent tretieho stupňa vysokoškolského štúdia je pripravený na samostatnú tvorivú vedeckú činnosť a súvisiace aktivity v oblasti agropotravinárskeho výskumu, vývoja a vzdelávania. Ovláda vedecké metódy výskumu, vývoja, technologických postupov výroby zdravotne neškodných potravín a možnosti širšieho (aj nepotravinárskeho) využitia (zhodnocovania) poľnohospodárskych produktov a materiálov. V rámci doktorandského štúdia sú vytvorené podmienky pre zvládnutie odbornej terminológie aj vo svetovom jazyku s možnosťou študijných pobytov na zahraničných univerzitách a výskumných pracoviskách. Absolvent bude mať preto primerané dispozície uplatniť sa na trhu práce aj v európskom a svetovom priestore.

V Národnej sústave povolaní je uvedená pracovná pozícia pre absolventa III. stupňa vysokoškolského vzdelávania v odbore Potravinárstvo
  • Špecialista výskumu a vývoja v potravinárskej výrobe
 V Štatistickej klasifikácii zamestnaní možno vybrať niekoľko pozícií vhodných pre absolventov III. stupňa vysokoškolského vzdelávania
  • Riadiaci pracovník orgánu štátnej správy (úroveň sekcie)
  • Poradca prezidenta, predsedu vlády, ministra, najvyššieho predstaviteľa ústredného štátneho orgánu
  • Vedúci kancelárie, sekretariátu ústredného štátneho orgánu
  • Vedúci predstaviteľ zamestnávateľskej asociácie a zväzu
  • Vedúci predstaviteľ profesijnej komory
  • Predseda družstva
  • Technický riaditeľ
  • Riadiaci pracovník (manažér) kvality
  • Riadiaci pracovníci (manažéri) v oblasti výskumu a vývoja
  • Špecialista výskumu a vývoja v potravinárskej výrobe
  • Odborný asistent vysokej školy