Technológia potravín Fakulta biotechnológie a potravinárstva Nitra Typ štúdia: Doktorandské Forma štúdia: Denná, prezenčná Dĺžka štúdia: 4 roky Jazyk výuky: slovenský Absolvent tretieho stupňa vysokoškolského štúdia je pripravený na samostatnú tvorivú vedeckú činnosť a súvisiace aktivity v oblasti agropotravinárskeho výskumu, vývoja a vzdelávania. Ovláda vedecké metódy výskumu, vývoja, technologických postupov výroby zdravotne neškodných potravín a možnosti širšieho (aj nepotravinárskeho) využitia (zhodnocovania) poľnohospodárskych produktov a materiálov. V rámci doktorandského štúdia sú vytvorené podmienky pre zvládnutie odbornej terminológie aj vo svetovom jazyku s možnosťou študijných pobytov na zahraničných univerzitách a výskumných pracoviskách. Absolvent bude mať preto primerané dispozície uplatniť sa na trhu práce aj v európskom a svetovom priestore. V Národnej sústave povolaní je uvedená pracovná pozícia pre absolventa III. stupňa vysokoškolského vzdelávania v odbore Potravinárstvo Špecialista výskumu a vývoja v potravinárskej výrobe V Štatistickej klasifikácii zamestnaní možno vybrať niekoľko pozícií vhodných pre absolventov III. stupňa vysokoškolského vzdelávania Riadiaci pracovník orgánu štátnej správy (úroveň sekcie) Poradca prezidenta, predsedu vlády, ministra, najvyššieho predstaviteľa ústredného štátneho orgánu Vedúci kancelárie, sekretariátu ústredného štátneho orgánu Vedúci predstaviteľ zamestnávateľskej asociácie a zväzu Vedúci predstaviteľ profesijnej komory Predseda družstva Technický riaditeľ Riadiaci pracovník (manažér) kvality Riadiaci pracovníci (manažéri) v oblasti výskumu a vývoja Špecialista výskumu a vývoja v potravinárskej výrobe Odborný asistent vysokej školy Podať prihlášku Odkaz na program