Typ štúdia: Inžinierske
Forma štúdia: Externá, prezenčná
Dĺžka štúdia: 2 roky
Jazyk výuky: Slovenský
Absolvent študijného programu má teoretické poznatky o úlohe výživy v biologickom systéme, o globálnej i lokálnej politike výživy a cieľoch. Pozná podstatu látkového a energetického metabolizmu v organizme, fyziológiu výživy a zloženie rôznych druhov potravy. Pozná príčiny fyziologických a mikrobiologických zmien v potrave, zmeny počas úpravy, skladovania a konzervovania potravy, pozná podstatu pri hodnotení hygienickej a toxikologickej kvality potravín. Absolvent je schopný optimalizovať výživové systémy v praxi, analyzovať hladinu živín v organizme, príčiny výživovej disbalancie, predpovedať chorobný stav. Je schopný riadiť spracovávanie potravín, výživové režimy u rôznych skupín ľudskej populácie, modulovať diéty a výživové programy u zdravej populácie.

Uplatnenie absolventa
Absolventi sa môžu uplatniť ako hlavní inžinieri ľudskej výživy, ako manažéri v rôznych spracovateľských podnikoch, v stravovacích zariadeniach a službách, v kontrolných ústavoch pre kvalitu potravín a stravovanie, ako sanitárni inšpektori a hygienici, vo výskumných ústavoch a v školstve.